Tartrul la caini si pisici

Tartrul la caini si pisici

Tartrul – o problema pentru animale

Tartrul este termenul folosit pentru a descrie sedimentele de pe dinti, care nu pot fi eliminate prin spalare sau periere. La exterior, poate fi identificat prin depuneri de culoare inchisa.

Un efect secundar neplacut al tartrului este respiratia urat mirositoare care provine de la bacteriile care sunt ferm atasate tartrului.


formarea tartrului
 

Tartrul provine de la depunerea mineralelor din saliva pe suprafata dintilor. Initiatoarele aceastui proces sunt nenumaratele bacterii si ciuperci care misuna in gura cainilor si pisicilor. Acestea sunt depozitate pe dinti pana se formeaza o crusta si produce acizii care ataca smaltul dentar. O mare cantitate de tartru este formata in zona glandelor salivare: pe partea interioara a incisivilor din maxilarul inferior si pe partea exterioara a maxilarului superior.

 

Tartrul si consecintele sale

In cazul in care tartrul nu este tratat la timp, se dezvolta urmatoarele procese:

  • Gingiile se vor infecta si se vor indeparta incet, dar sigur.
  • Germenii vor atac oasele maxilarului.
  • Dintii nu vor mai fi ferm ancorati.
  • Deoarece acest proces provoaca durere continua, animalul va manca mai putin sau deloc.
  • In plus, bacteriile, care cauzeaza tartrul, pot afecta, de asemenea, organele interne ale animalului, de exemplu inima.

Medicul veterinar poate elimina tartrul, mecanic cu instrumente manuale sau cu ultrasunete. De regula, animalul trebuie sa fie anesteziat pentru aceasta. Insa, in cazul in care animalul este mai in varsta sau are o conditionare medicala prealabila, o anestezie completa nu este intotdeauna recomandata.
 

Eliminarea tartrului in mod eficient
 

Eliminarea tartrului in mod eficient
Modul natural si eficient de eliminare a tartrului la caini si pisici se numeste Oral Clean+Care – simplu de folosit si mai ieftin decat alte tratamente.

detalii

 

 

Produse Platinum - prezentare

 
Hrana uscata
Cateii tineri
Puppy Chicken