Porcul iberic

Porcul Iberic

Cine nu a auzit de vestita sunca uscata spaniola, cunoscuta sub numele de Jamon de Pata Negra sau Jamon Iberico de Bellota? Deosebit pentru aceasta sunca este originea ei. Provine de la porcul iberic, cunoscut si sub numele de "porcul negru".

Porcul iberic este un  porc semisalbatic care traieste in sud-vestul Spaniei (Andaluzia, Extremadura) si Portugaliei (Alentejo).

Porcul iberic în sălbăticie

Caracteristic pentru " Cerdo Iberico " ( numele lui in limba spaniola) este faptul ca traieste in salbaticie.  Acest porc semisalbatic, cu parul negru, traieste liber in padurile de stejari hranindu-se cu ghinda, ierburi si plante aromatice.

Aceasta alimentatie deosebita ii confera carnii porcului iberic un gust de ghinda unic. Pasunatul in spatii generoase asigura depozitarea grasimii, de o inalta calitate, in muschii animalelor. Toate acestea ii confera carnii o textura marmorata sanatoasa, la fel cu binecunoscuta vita de Kobe.

Carnea de porc iberic este perfecta pentru hrana nostra uscata de caini, deoarece are un nivel scazut de  colesterol si are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati. Printre altele, de asemenea, contine acid folic, vitamina E, si B, precum si numeroase minerale precum cupru, fier, zinc, magneziu, calciu si fosfor.

Aveti intrebari?

Aveti intrebari?
Va recomandam sa ne contactati la numarul de telefon +40733 776 692, sau prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..