PLATINUM Skin care

PLATINUM Skin care

Leziuni - dacă pielea nu este intactă

Cainii si pisicile adoră în mod natural să se joace, să lupte și să alerge – aceasta duce adesea la rănirea animalelor. Rănile pielii fac parte din viața de zi cu zi pentru animalele noastre la fel ca și pentru noi oamenii: rani pe câinii noștri de la lupta înfierbântată cu alți câini, resturi de pe ramuri și spini, într-o plimbare prin zone cu pădure groasă sau tăieturi din sticlă spartă. Bile crăpate ale piciorului sau calusurile pot deveni, de asemenea, o problemă mare.

Desigur, corpul însuși are grijă de vindecarea pielii rănite. Cu toate acestea, putem ajuta animalul să treacă prin procesul de vindecare mai bun, mai rapid și, mai ales, fără complicații.

Infecții ale pielii - atunci când rănile nu se vindecă

Rănile proaspete și sângerânde sperie întotdeauna proprietarii de animale. Dacă acestea sunt superficiale, preocupările sunt de obicei nefondate. Pe de altă parte, pot exista adesea răni mai mici, cum ar fi înțepăturile de spini sau mușcăturile de purici: se pot infecta, se pot răspândi în zone mai mari ale pielii și pot lăsa răni greu de vindecat, cronice. Este necesară o îngrijire intensă a pielii.

În schimb, de cele mai multe ori, sunt cele mai mici răni care au cel mai slab potențial, cum ar fi cu pricele de spine sau mușcături de căpușe și purici: se pot infecta, se pot extinde în zone mai mari ale pielii și pot lăsa în urmă răni care rezistă la vindecare și devin cronice persistente.

 

Deoarece linsul excesiv al animalului în zonele cu mâncărime se poate dezvolta rapid de la o rană mică într-o infecție cutanată mare, purulentă, degajantă, așa-numita piodermă sau mai cunoscută sub numele de hotspot. Câinii cu blănuri groase și sub acoperire puternică, unde pielea se usucă prost și nu pot respira, sunt deosebit de afectate. Îngrijirea atentă a pielii este deosebit de importantă pentru ei.

Pentru a preveni infecțiile pielii, toate rănile – mari sau mici – trebuie dezinfectat și îngrijit fără întârziere.

Sfatul nostru:

Leziunile mici, dar și cele mai mari și infecțiile cutanate sunt adesea greu de observat în blană. Prin urmare, este important să examinați în mod regulat pielea animalului dvs. și să o îngrijiți dacă este necesar. Puteți identifica începuturile infecțiilor prin roșeață, umflare sau scurgeri.
Dacă aveți îndoieli, trebuie să consultați cu siguranță un medic veterinar pentru a exclude infecțiile grave și rănile grave.

Un lucru este sigur:

Pentru a putea trata în mod optim rănile animalului tău de companie, ar trebui să ai întotdeauna un unguent bun de rană - cum ar fi balsamul de vindecare SkinCare PLATINUM.