Tartar la câini și pisici...
...o problemă bestială
Acumularea tartrului este un proces treptat care afectează aproape toți câinii și pisicile la un moment dat în viața lor. Rezultă în inflamații dureroase ale gingiilor și parodontită și în cel mai rău caz pierderea dinților și resporbția osoasă.
Tartru este termenul folosit pentru a descrie depozitele de la galben dur până la brună pe dinți care nu pot fi îndepărtate nici prin clătire sau periaj. Tartrul este format din săruri minerale provenite din amestecul salivei cu placa.
Placa este o acumulare moale de depozite constând din salivă, resturile de alimente, bacterii și produsele lor metabolice (1) . În cele din urmă, sărurile minerale din salivă determină întărirea acestor depozite (2) (3). Tartarul în sine nu duce la infecții, dar bacteriile care se lipesc de suprafața sa aspră (4). Produsele proceselor lor metabolice, care includ acizi, atacă dinții și gingiile. La pisici și câini, zona din jurul canalelor excretoare ale glandelor salivare este deosebit de susceptibilă la tartru – acesta este interiorul incisivilor din maxilarul inferior și exteriorul maxilarului superior.
Cantitatea de tartru care se formează depinde de diverși factori, cum ar fi cantitatea de salivă produsă, dimensiunea spațiilor dintre dinți și compoziția microflorei bacteriene din gură. O atenție deosebită trebuie acordată unei bune îngrijiri dentare la animalele cu tendință ereditară a problemelor dentare.
Imaginea arată un dinte afectat de tartru mărit de 6000 de ori sub un microscop electronic. Tartrul, care este poros (colorat în albastru), oferă structura perfectă pentru a se coloniza bacteriile (colorate verde și violet)..
Fără placă, fără tartru!
O consecință a tartrului este parodontita, o infecție bacteriană care poate provoca daune ireparabile în cavitatea bucală. Lăsată netratată, singura opțiune este îndepărtarea mecanică a tartrului de către veterinar, care are loc de obicei sub anestezic general. În cel mai rău caz, veterinarul trebuie să extragă întregul dinte. Cu toate acestea, pentru animalele mai în vârstă și cele cu condiții medicale preexistente, un anestezic general poate fi adesea o procedură riscantă.
Înainte ca starea să ajungă la acest stadiu, ar trebui să încercați OralClean+Care pentru câini și pisicilor.
Mulțumesc OralClean+Care ...
...puteți salva animalul dvs. de companie anestezicul implicat în îndepărtarea tartrului. Toate anestezicele pun eforturi considerabile asupra corpului.
Îndepărtarea tartrului eficient
În medicina naturală, extractul de semințe de citrice este utilizat pentru proprietățile sale anti-bacteriene. În OralClean + Care, o combinație de acest ingredient natural și uleiuri esențiale din plante curăță dinții dizolvând treptat pelicula de bacterii și îndepărtând ușor placa. Ingredientele de înaltă calitate pătrund adânc în buzunarele gingiei, combătând inflamația și ameliorează durerea dacă gingiile sunt infectate.
Toate ingredientele din OralClean + Care sunt 100% naturale și îndeplinesc cerințele de siguranță alimentară.
Numai cel mai bun - firesc
Nu este afectată smalțul sensibil al dinților, deoarece această metodă de îndepărtare a tartrului nu implică acizi. Extractul de semințe de citrice din OralClean + Care este din semințe, nu din carnea fructelor și, prin urmare, nu este acid. Mai mult decât atât, conținutul de alcool pe cerere este atât de scăzut încât nu trebuie să aveți griji cu privire la oferirea animalului dvs. de companie. Animalul dvs. de companie va înghiți o cantitate mică de OralClean + Care cu fiecare aplicație, dar acest lucru este complet normal și nu prezintă un risc pentru sănătate de niciun fel.
Inflamația gingiilor la câini și pisici
Tartru poate provoca infecții ale gingiilor care sunt extrem de dureroase și pot duce la imposibilitatea de a mânca animalul dvs. de companie.